Veel gestelde vragen

Wat is mijn kledingmaat?

Als je online op zoek bent naar je kledingmaat, kun je onze maattabel bekijken. Wil je iets speciaal op jouw maat laten maken? Dat kan! Voor een goede meting van je kledingmaat adviseren wij je om een bezoek te brengen aan ons atelier.

Welke betaalmethoden accepteert Sevaes?

Je kunt bij ons betalen met iDeal, Paypal, Mastercard, Visa en Bancontact.

Wat gebeurt er nadat ik een order heb geplaatst?

Zodra jij een order hebt geplaatst, gaan we de volgende werkdag met liefde aan de slag om jouw order te verwerken en zo snel mogelijk bij jou te bezorgen.

Heb je een accessoire besteld, dan maken wij het pakketje gereed. Mocht je iets hebben besteld wat met de made-to-order methode wordt gemaakt, dan zal de productie in gang worden gezet om jouw kledingstuk of accessoire te gaan produceren. Meer informatie over het verwerken van jouw order vind je hier.

Ik heb een probleem met mijn order, wat kan ik doen?

Als er een probleem is met jouw order staat Sevaes voor je klaar om je zo snel mogelijk te helpen. Je kunt ons contacteren via WhatsApp, e-mail of telefoon. Je kunt hier onze contactinformatie vinden.

Kan ik mijn order aanpassen?

Wanneer je contact opneemt na het plaatsen van je order is het in sommige gevallen mogelijk om je order nog aan te passen. Je kunt ons contacteren via WhatsApp, e-mail of telefoon. Je kunt hier onze contactinformatie vinden.

Kan ik mijn order annuleren?

Als je je bestelling bij Sevaes wilt annuleren, neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon. Je kunt hier onze contactinformatie vinden. Bij Sevaes proberen we onze bestellingen zo snel mogelijk te verwerken, het kan zijn dat je bestelling al verzonden is. In dat geval kun je je artikelen retourneren voor een volledige terugbetaling.

Wat is de verwerkingstijd van een product?

De verwerkingstijd verschilt per product. Heb je accessoire besteld, dan maken wij het pakketje gereed en zul je binnen twee tot drie werkdagen het pakketje ontvangen. Mocht je iets hebben besteld wat met de made-to-order methode wordt gemaakt, dan zal de productie in gang worden gezet om jouw kledingstuk of accessoire te gaan produceren. Hier rekenen wij twee tot vier weken voor, je zal een bevestiging ontvangen als wij het kledingstuk of accessoire op de post hebben gedaan. Meer informatie over de verwerkingstijd vind je hier.

Waarom duurt de productietijd twee tot vier weken?

Kleding maken kost veel tijd. Daarnaast heeft de eigenaresse naast Sevaes een fulltime baan, waardoor twee tot vier weken momenteel de meest realistische productietijd is.

Waar kan ik een klacht indienen?

Wij vinden het belangrijk om jou de allerbeste service te verlenen. We willen ons altijd openstellen voor opmerkingen en hiervan leren. Meer informatie over klachten vind je hier.

Waar wordt jullie kleding gemaakt?

Al onze kleding wordt handgemaakt in ons atelier in Tilburg.

Klopt het dat jullie geen stock hebben?

Onze webshop werkt zonder stock. In de klassieke modewereld wordt vrijwel alles op voorhand gemaakt in allerlei kleuren en maten, waardoor de producenten en winkels soms met gigantische overschotten blijven zitten. Dat kan slimmer, vinden wij.

Natuurlijk hebben wij voor de productfoto's wel per item één kledingstuk op voorraad gemaakt.

Voor sommige accessoires werken wij wel met een kleine voorraad, soms komt het voor dat wij bijvoorbeeld de lederen bekleding van een oud bankstel kunnen hergebruiken. Dan halen wij het maximale uit de lederen bekleding, zodat we het goed hebben hergebruikt voor nieuwe producten.  

In bijzondere gevallen kan het ook voorkomen wanneer onze zelfontworpen stoffen op raken of uit het assortiment gaan bij onze leverancier dat we een klein voorraadje kleding maken. Zodat we zeker weten dat we niemand teleurstellen met een een item dat we niet kunnen leveren. 

Maken jullie ook kleding op maat?

Ja! Het maken van jouw kledingstuk op maat kost tijd. Om het ontwerp helemaal passend te maken, spreken we tenminste drie keer af.

Om een idee te hebben van jouw wensen, maken we een afspraak voor een intake. Vind hier meer informatie over op maat gemaakte kleding.

Hoe duurzaam zijn jullie producten?

Zo duurzaam mogelijk. We werken met oude denim en via de patchworkmethode maken we daar weer nieuwe unieke kledingstukken van. Voor de basislijn laten wij bij https://www.houseofu.com/en/ stoffen bedrukken met onze eigen ontworpen prints. De stoffen die wij daar uitkiezen voor het bedrukken, zijn ecologisch en organisch. Deze stoffen hebben het GRS-certificaat en het GOTS-certificaat. Meer info over duurzaamheid bij Sevaes lees je hier.

Hoe werkt het inleveren van oude denim?

Je kan je denim gratis naar ons opsturen. Stuur ons een mailtje naar info@sevaes.nl. Laat ons hierin weten hoeveel denim je naar ons wilt opsturen en wij sturen jou een verzendlabel. Als wij jouw denim ontvangen hebben, krijg je van ons een kortingscode die je kan gebruiken in de webshop. Lees hier de voorwaarden van onze inleveractie.