Over Sevaes

Kledingontwerpster Senna van Esch is oprichtster van Sevaes. Senna is afgestudeerd in 2017 als specialist mode en maatkleding aan het ROC Tilburg. Ze doet het volledig zelf: van het ontwerp tot de uitvoering van de kleding en de printdesigns.

Na het behalen van haar diploma verdiepte Senna zich al snel in het begrip ‘duurzaamheid’. Door haar opleiding wist ze al dat de mode-industrie een grote milieuvervuiler was, maar het leek altijd een ver-van-haar-bed-show. Na het zien van de documentaire ‘The True Cost’ werden haar ogen opnieuw geopend.

Bewustwording is namelijk het begin van elke verandering.

Met haar succesvolle collectie ‘RE-USE’, die in 2019 veel lokale media-aandacht kreeg en leidde tot een eigen modeshow in hartje Tilburg, groeide de bekendheid van Sevaes. Met haar merk wil Senna een bewustzijn creëren waarbij kleding gerespecteerd moet worden als waardevol product en niet bestemd is om zomaar weg te gooien.

Met Sevaes draagt ze een steentje bij aan dit bewustzijn door oude denim te hergebruiken voor haar limited edition-lijn. Door middel van de patchworkmethode maken de vlakverdelingen en kleurencombinaties elk kledingstuk uniek!

Hiernaast is de basislijn een lijn waarvan de modellen van het kledingstuk hetzelfde blijven, maar waarbij er meer gevarieerd wordt in collecties door middel van nieuwe dessins. Deze dessins laat Sevaes printen op ecologische stoffen bij HouseOfYou.

Bij beide kledinglijnen wordt er niet met voorraden gewerkt, zo produceren we alleen kledingstukken die mensen écht willen.

No stock, no waste.