#EarthHourDay

Wat is Earth Hour day?

Earth hour werd in 2007 door het Wereld Natuur Fonds in het leven geroepen. Om aandacht te vragen voor klimaatverandering werden mensen in Sydney uitgedaagd hun lichten een uur lang uit te doen.
Sinds dien is Earth hour day (ook wel in Nederland bekend als Het Uur van de Aarde) een wereldwijd fenomeen waaraan miljoenen mensen en bedrijven in meer dan 190 landen meedoen. Zaterdag 26 maart om 20:30 doen wij één uur het licht uit. Doe jij met ons mee?

Waarom doen wij mee met #EarthHour?

Als duurzaam merk willen wij graag ons steentje bij dragen aan een betere wereld! De aarde biedt ons grondstoffen, maar daar moeten we zuinig mee zijn want de grondstoffen die we gebruiken worden steeds schaarser.

Bij Sevaes willen we graag mensen informeren en inspireren over hoe je duurzamer kan leven en hoe jij je steentje kan bijdragen. Hoe meer mensen over de hele wereld meedoen, des te meer stroom we met z’n allen besparen. Maar het allerbelangrijkste is bewustwording.

Onze tips voor jullie!

 1. Gebruik lampen op een slimme manier
  Iedereen vergeet natuurlijk wel eens om een lamp uit te doen. Helaas gebeurt dit nog iets te vaak. Één op de tien Nederlanders doet het licht niet uit, wanneer hij/zij de kamer verlaat. Door een simpele aanpassing van deze gewoonte, is het mogelijk veel energie te besparen.

  Vervang je lampen met een spaar- of ledlamp. Zelfs wanneer deze lamp nog goed werkt! De prijs van de LED lamp ligt echter iets hoger, maar dat verschil is zo terugverdiend met het besparen van energie.
 1. Voorkom sluipverbruik, gebruik stekkerdozen
  Veel apparaten gebruiken nog stroom, terwijl ze op stand-by modus staan.
  Dit heet sluipverbruik. Sluipverbruik zorgt voor veel extra stroomverbruik. Driekwart van deze kosten zijn te vermijden door de apparaten simpelweg uit te zetten wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast wordt gebruik van stekkerdozen sterk aangeraden. Met een stekkerdoos is het mogelijk meerdere apparaten in één keer uit te schakelen.
 1. Verbruik minder warm water
  Het verwarmen van water zorgt voor veel energieverbruik. Daarom is het verstandig om zuiniger om te gaan met het gebruik van warm water. De douche zorgt voor 80% van het totale warme water verbruik in een huishouden. Daarom is er met het douchen het meeste te besparen. Er zijn meerdere manieren om te besparen op warm water. Douche ten eerste niet te lang: maximaal 5 minuten. Wanneer je standaard 5 minuten doucht, in plaats van de gemiddelde 9 minuten, bespaar je zo’n 15.000 liter water en 60m3 gas per jaar. Dit staat gelijk aan €60 per jaar.

  Is 5 minuten douchen te kort voor jou? Douche dan op een lagere temperatuur. Kouder douche heeft daarnaast ook nog vele voordelen! Het verhoogd je alertheid, het boost je huid en haar, je krijgt een sterker immuunsysteem, het versteld spierherstel na een zware training en zo zijn er nog veel meer voordelen.

  Natuurlijk is gelijk onder de koude douche springen geen pretje, bouw het daarom langzaam op. Kijk naar de Wim Hof Methode!
 1. Was op 30 of 40 graden.
  Was niet heter dan op 30 of 40 graden: bijna alle was wordt bij deze temperaturen schoon. En wacht met wassen tot je een trommel vol hebt: de machine hoeft dan minder vaak te draaien. Daarnaast is het ook beter voor je kleding om je was te laten drogen op een rek in plaats van een droogtrommel. De kleuren van je kleding blijven langer helder en de stof slijt minder snel op een lage tempratuur, niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je kleding!

 2. Thermostaat op 19 of 20 graden.
  Als je thuis bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg. Zit je lekker op de bank, zet hem dan op 20 of pak een fijne plaid om jezelf warm te houden. ’s Nachts kun je de thermostaat op 15 graden zetten: dat is zuiniger dan de woonkamer de hele nacht warm houden. Heb je vloerverwarming? Zet de thermostaat dan op 17 of 18 graden

Voor meer duurzame tips kun je kijken op:
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/snelle-bespaartips/

Liefs,

Sevaes

 


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post